ako velika vlaganja so potrebna zato, ker bodo telekomi letos začeli resneje ponujati televizijske vsebine po internetu, njihova prva vaba pa bo prav brcanje žoge. T-Mobile, mobilna hčerka DT, je z agencijo Infront že podpisala pogodbo o neposrednem prenosu dvajsetih nogometnih tekem, s Premierom pa so se dogovorili za skupno trženje nekaterih iger, interaktivnih vsebin in posnetkov najpomembnejših nogometnih dnevnih dogodkov.

Ambiciozno storitev so napovedali tudi pri nemškem internetnem ponudniku 1&1, saj bodo skupaj z medijskim orjakom ProSiebenSat1 ponudili video na zahtevo na portalu maxodome, do katerega bodo lahko uporabniki dostopali po internetu ali plačljivi digitalni televiziji. Predsednik uprave mobilnega operaterja O2 Peter Erskine pa je zagotovil, da pojem »triple play« ne bo več pomenil le operaterja, ki bo ponujal širokopasovni internet, telefonijo in televizijo, ampak bo moral te storitve ponujati na treh tehnoloških platformah: fiksnem in mobilnem internetu ter mobilni telefoniji.

Optimistični niso le izdelovalci zabavne elektronike in telekomunikacijski operaterji, ampak tudi ponudniki poslovne informacijske tehnologije. Bernhard Rohleder, predstavnik nemškega industrijskega združenja Bitkom, je predstavil rezultate raziskave, ki je pokazala, da bodo podjetja leta 2007 več vlagala v informacijsko tehnologijo, saj naj bi se zmanjšale politične in razvojne negotovosti v Evropi. Bitkomove izsledke je potrdil tudi Jeremy Roche, predsednik evropskega združenja razvijalcev programske opreme, kajti člani združenja letos poročajo o večji pripravljenosti njihovih strank za vlaganja v programsko opremo in informacijsko infrastrukturo.